Jsem zapálená kuchtička. Je sice pravda, že ze mě Magdalena Dobromila asi nikdy nebude a v Alcronu bych asi taky vařit nemohla, ale mě, mému manžílkovi a našim kamarádům a známým chutná, takže na tom asi nejsem zas tak špatně
Hrozně ráda zkouším nové recepty. V poslední době zkouším cizokrajné kuchyně.
S kamarádkou máme takovou tradici, že v létě pořádáme grilování a pokaždé se zaměříme na jinou kuchyni. To se vždycky strašně vyblbnu, k receptům z té dané země doladím dekorace na stůl, tematická hudba nesmí chybět 😉
Už jsme se takhle podívali do Itálie, Řecka a Francie.
Samozřejmě, že zkouším i klasické české recepty, ale většinou si je upravím, protože jsme strašně mlsní a nemáme rádi tučné maso. Takže ty dobrůtky jsou lehce stravitelné, vypadají na talíři hezky a podle reakcí manžílka a okolí asi i chutnají. Tady je jen malá ochutnávka toho, co vás čeká na našich webových stránkách v sekci Recepty…
domácí houstičky
kotletka na víně s jablky, česnekem, cibulí a bylinkami…
pořádný hambáč
kotletka na jablíčkách s balsamicem a medem
Vepřový steak s karamelizovanou cibulkou, omáčkou z červeného vína a šťouchanými bramobry s jarní cibulkou
Vepřová panenka ve slanině se šťouchanými brambory s jarní cibulkou a slaninkou …
Štědrovečerní losos s listovým špenátem a smetanou
rýžový nákyp s jablky ozdobený pečeným jablkovým čajem a mátou…
zdravý dortík – dortík z ovesných vloček se sušeným ovocem a tvarohovou náplní – navrchu ozdobený karamelizovanými jablíčky a oříšky se skořicí a medem
Thajská kuchyně – pálivé thajské karí, thajský ostrý okurkový salát s kuřecím masem, 2 ostré omáčky. Ještě jsem dělala thajskou polévku – ta byla tak ostrá, že mi málem shořela hlava a flambovaný banán – ten nám ale moc nechutnal, na tu chuť nejsme zvyklí…
Silvestrovské pohoštění – meruňkové muffiny, výběr z ořechů, šunkové rolky s křenem, chuťovky s makrelou, slaný závin, kuřecí roládky…
… výběr sýrů, zeleninový talíř, olivy, domácí cibulové čatní, chilli papričky
„Je-li vůbec něco smutnějšího
než zneuznaný génius, je to nepochopený žaludek.“
Honoré de Balzac