Králík pečený na česneku se zeleninou a bylinkami
1 králík naporcovaný na díly
2 větší mrkve
2 řapíkaté celery
1 velká cibule
5 stroužků česneku
sůl, pepř
olivový olej
4 větvičky tymiánu, 1 rozmarýn
Králíka omyjeme, nasolíme, opepříme a dáme stranou. Do pekáče nakrájíme na kolečka mrkev, řapíkatý celer, oloupeme 3 stroužky česneku a dáme je k zelenině celé, cibuli i se slupkou překrojíme na čtvrtiny a dáme též do pekáče. Na zeleninu dáme porce králíka. Zbývající stroužky česneku rozmačkáme, zalijeme olivovým olejem a touto pastou potřeme porce králíka. Podlijeme vše ještě trochou vody a dáme péct. Pečeme hodinu a půl pod alobalem na 200 stupňů, pak odkryjeme a dopékáme ještě na barvičku tak půl hodiny.