Období středověku miluji od dětství. Chtěla jsem být alespoň na chvíli jako na zámku, proto jsem uspořádala pro přátele středověkou hostinu. Aby pokrmy byly autentické, hledala jsem na internetu dobové recepty. Některé bych už podle surovin asi nepozřela, ale pak jsem nalezla vážně poklady středověké kuchyně. Tak se mnou pojďte nahlédnout do černé hradní kuchyně a odhalte tajemství, které skrýval královský stůl…
Královské ovoce se zeleným cukrem (Jahody s mátovým cukrem)
Tohle není úplně autentický středověký recept, protože jahody byly ve středověku skoro zakázané ovoce. Byly totiž blízko zemi, tedy podle středověku studené a vlhké, a tak jejich konzumace nebyla žádoucí.
Ale podle mě naši předkové nevěděli o co přišli, když si takovou lahůdku nechali ujít 🙂
A tady je recept na tu nebeskou dobrůtku:
Jahody omyjeme a poklademe na talířek. Do hmoždíře nasypeme cukr a natrhané lístečky máty a utřeme do sypké zelené směsi. Přidáme na talířek k jahodám a papáme 🙂